Wie ben ik?

Reisleider-Natuurgids–Bevergids-Hoge Venengids–Natuurfotograaf

Sinds 2000 ben ik freelance reisleider voor natuurreizen. Dit voor meerdere organisaties.

Van 2000 tot 2016 werkte ik intensief samen met Tierra Natuurreizen als reisleider. Sinds 2016 bestaat Tierra helaas niet meer. Ik gidste vooral reizen naar Polen, Wit-Rusland, Litouwen, Letland, maar ook Finland, Noorwegen en Zweden. Ook reizen naar Spanje, Roemenië en Nieuw-Zeeland kwamen aan bod.

Mijn specialiteit is vooral Polen, waar ik jaarlijks gids in de gekende bossen van Bialowieza en de moerassen van de Biebrza. Dit zowel in de winter, het voorjaar als in de zomer. Deze reizen op aanvraag zijn steeds mogelijk.

Verder organiseer ik regelmatig natuurweekends in de Ardennen.

Tijdens mijn vrije tijd, reis ik steeds in het teken van de natuur, zowel binnen als buiten Europa. Deze reizen kunnen ook nieuwe te begeleiden reisbestemmingen opleveren. Onder andere Sri Lanka, Canada, Afrika, Australië, Costa Rica en vele andere landen heb ik reeds bezocht.

Sinds 1998 ben ik actief als gediplomeerd natuurgids gediplomeerd natuurgids in België, voornamelijk in de Ardennen en de Hoge Venen. Regelmatig gids ik ook in de Duitse Eifel en Noord-Frankrijk. Ik ben in het bezit van de diploma’s Natuurgids, Hoge Venengids en Bevergids. Momenteel werk ik op zelfstandige basis als professioneel natuurgids in de Ardennen.
Zie hiervoor ook mijn website: www.natuurgidsardennen.be

Verder ben ik 10 jaar werkzaam geweest als domeinwachter bij de provincie Antwerpen en heb ik de opleiding voor boswachter succesvol beëindigd. Hiervoor bezit ik het “bosbouwbekwaamheidsgetuigschrift” en het diploma van Bijzondere veldwachter. Ik volgde ook een jachtopleiding en heb een jachtdiploma. Maar jagen doe ik niet.

Van de fauna - vooral van zoogdieren, vogels, amfibieën en reptielen - heb ik een grote kennis. Verder heb ik een goede kennis van bomen, ecologie en bosbeheer en een basiskennis van de flora.

Regelmatig volg ik cursussen om mijn kennis bij te schaven. Sinds 1998 bestudeer ik bevers in binnen- en buitenland. Bijgevolg zijn beverexcursies in de Ardennen mijn grootste specialiteit, zowel overdag als tijdens de nacht om de dieren te kunnen observeren.

Ook andere zoogdierexcursies zoals vleermuizen, zwijnen, herten, dassen, …zijn mogelijk.

Gezien ik veel in het veld ben, doe ik ook aan natuurfotografie.

Sinds een aantal jaren beschik ik ook over een ruime vakantiewoning in de Ardennen die verhuurd kan worden aan groepen van 10 tot 15 personen. Deze woning is speciaal gebouwd op een locatie waar u op wandelafstand herten, bevers en andere dieren kan observeren. Zelfs vanuit de living worden er regelmatig herten gezien.
Zie hiervoor www.lebrameducerf.be

Jorn Van Den Bogaert

jornvdb@hotmail.com
+32 (0)496 45 80 85

www.natuurreizen.be
www.natuurgidsardennen.be
www.lebrameducerf.be

Officieel adres onderneming: Bertheide 16 - 2200 Herentals
Correspondentieadres: Chabrehez 1 D - 6661 Tailles
BTW-nummer: BE-0633.866.591
web statistics